CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday 24 October 2012

APAKAH YANG KAUM WANITA TAKUTKAN??

WANITA OH WANITA ?

Selepas tempoh baligh, seorang wanita akan melangkah ke alam perkahwinan, keibuan dan menopaus.
Setiap hari, wanita moden perlu mengendalikan pelbagai tanggungjawab di antara kerjaya, keluarga dan masa peribadinya.

Selain daripada berusaha dalam kerjayanya, mereka turut memainkan peranan sebagai seorang isteri dan ibu, prihatin terhadap pendidikan anak-anak serta pelbagai perkara remeh yang lain, lalu kerap mengabaikan perihal penjagaan kesihatan diri sendiri!
Akibatnya, kesihatan mereka semakin merosot dan muncullah pelbagai simptom. Contohnya, ketidaksamaan endokrin menyebabkan obesiti, gangguan haid (dismenorea, amenorea, haid tidak tetap), simpton klimakterik (insomnia, panas baran, pempigmenan atau kemunculan plak senil) dan masalah-masalah lain berkait kesihatan wanita.
Maka, wanita takut menjadi gemuk, tua dan hodoh!

Oleh itu, mencari produk yang dapat melegakan masalah kesihatan wanita merupakan perkara yang sangat penting!
Read More...

18 Tips mudah mengurangkan lemak badan dari menu makanan

Anda sememangnya tahu bahawa lemak badan atau lemak tepu mendatangkan masalah kepada kesihatan anda. Makan makanan berlemak dalam diari makanan akan menggemukkan badan dan menimbulkan penyakit darah tinggi,angin ahmar,penyakit jantung dan diabetes atau kencing manis. Lemak tepu berasal dari sumber haiwan seperti daging,susu dan keju berkeupayaan untuk menambah lemak badan dan hasilnya saluran darah tersumbat.
Berikut panduan mudah yang boleh ikuti untuk kuruskan badan anda dengan mengurangkan pengambilan lemak makanan.
  1. Makan salad tanpa mayones.
  2. Kurangkan makanan yang dimasak menggunakan minyak yang banyak.
  3. Sediakan makanan dengan cara merebus atau memanggang atau membakar.
  4. Jauhi makan burger atau sosej.
  5. Sapukan mentega sedikit dan senipis yang boleh jika anda biasa makan roti dengan sapuan mentega.
  6. Jika anda suka sup, buang lapisan lemak pada kuah sup sebelum dihidangkan.
  7. Buang semua kulit ayam jika anda memasak ayam. Kulit ayam mengandungi kolesterol tinggi.
  8. Minimumkan sumber makanan dari kekacang.
  9. Amalkan makan buah segar. Elakkan makan buah dalam tin.
  10. Kurangkan makan buah dalam bentuk pastry seperti pai.
  11. Elakkan penggunaan santan dalam masakan. Gunakan remah ratus segar dan daun-daun segar seperti halia. Gunakan sos rendah lemak.
  12. Buang semua lemak pada daging sebelum memasaknya.
  13. Buah-buahan sebagai kudapan.
  14. Gunakan minyak zaitun untuk menumis. Minyak zaitun rendah nilai kolesterol.
  15. Jangan minum susu penuh krim. Gunakan susu rendah lemak.
  16. Guna perahan limau sebagai dressing.
  17. Guna keju rendah lemak atau yogurt.
  18. Yogurt sebagai pencuci mulut.


Selamat Beramal...
Read More...

CURCUMA CAPSULE (kapsul kunyit)

20 KHASIAT KUNYIT .
  1. membantu proses penghadaman
  2. mengurangkan ‘gas’ atau angin dalam perut
  3. membantu meningkatkan pengeluaran sel darah merah
  4. melancarkan peredaran darah
  5. menghilangkan kesan lebam
  6. menguatkan pundi hempedu
  7. menyekat pembekuan darah yang bahaya
  8. mengurangkan toksin hati
  9. membantu memetabolismakan lemak
  10. membantu menghalang kolesterol menyempitkan arteri
  11. mengurangkan paras kolesterol darah
  12. membunuh sel kanser, terutamanya kanser esofagus
  13. meransang sel dalam sistem imuniti
  14. antiseptik sedia untuk luka, luka terbakar dan luka lebam
  15. merawat arthritis (sakit sendi)
  16. merawat asma (lelah),
  17. merawat jaundis (sakit kuning)
  18. digunakan dalam rawatan mengurangkan kemurungan
  19. mengecutkan rahim dan mencuci darah
  20. pes untuk mengubati penyakit kulit dan gatal-gatal.

Read More...

Thursday 18 October 2012